Bestlite lamper

Bestlite kollektionen, designet af Robert Dudley Best, kombinerer form og funktion i en smuk enhed. Lamperne i denne serie er stærkt inspireret af Bauhaus, der også idag er en af de største inspirationskilder for moderne design og arkitektur.

Bestlite så dagens lys i 1930'erne og det var 2. verdenskrig der for alvor satte lampen på design-verdenskortet. Det kan du læse meget mere om i bunden af siden.
Gubi Bestlite BL9M Pendel Full Black Brass Ø21 cm.
Før DKK 2.999,00
Bestil før kl. 15:00 og vi afsender i dag (hverdage).
BL9 Bestlite Pendel Charcoal Sort Messing
Vælg mellem 3 størrelser
Før DKK 2.799,00
Vælg variant for status
BL9 Bestlite Pendel Mathvid Krom
Vælg mellem 3 størrelser
Før DKK 2.499,00
Vælg variant for status
Bestlite BL2 Bordlampe Mat Hvid Krom
Før DKK 4.999,00
Bestil før kl. 15:00 og vi afsender i dag (hverdage).

Historien bag Bestlite lamperne

Alle lampedesignere har hver deres historie, men historien bag Bestlite lamperne er særligt interessant - især Rpbert Dudley Bests første Bestlite lampe - BL1.

Sagen er nemlig den, at Robert Dudley Bests vej til succes var mere forhindringsfyldt, end man kunne forvente for en designer med så meget på hjerte. Da succesen endeligt regnede ned over Best, var årsagen ganske uforudset. Det er den historie du får her.

Bestlite var ingen "straks-succes"


Robert Dudley Best blev uddannet som industiel designer i Dysseldorf og Paris i 1930'erne. Som så mange andre designere på denne tid havde Bauhaus-skolen en stor indflydelse på den unge designer.  Det var også under studierne at Best tegnede de første skitser til BL1 lampen, som senere skulle blive et tidsløst stilikon. Men succesen lå ikke lige om hjørnet for den unge designer.

Tilbage i England


Efter endt studietid tog Best tilbage til England. Her ønskede han at få sin BL1 lampe i produktion hos faderens lampefabrik, Best & Lloyd, som var grundlagt knap 100 år tidligere. Men Bauhaus stilen havde, trods stor succes i Tyskland, ikke vundet indpas i England endnu. Så det krævede en del overtagelse fra den unge Best, før Best Senior gik med til at sætte sønnens design i produktion. BL1s succes lod dog vente på sig.

Bestlite gennembruddet


Årsagen til Bestlites gennembrug kom fra 2 forskellige begivenheder. For det første blev BL1 rost i det indflydelsesrige magasin, Architects' Journal hvilket gjorde stort indtryk på andre af datidens store arkitekter. Dog var det ikke nok til et egentligt folkeligt gennembrud. Dette blev, ironisk nok, forårsaget af 2. Verdenskrig.

Churchill's bord


De fleste ved, at London blev hårdt bombarderet under 2. Verdenskrig af Göring's Luftwaffe - og at Churchill, under disse bombetogter, søgte ly i den bombesikre bunker under Whitehall. Men det er de færreste der ved, at på Churchills skrivebord i bunkeren stod en lampe. Lampen var lavet af Best & Lloyd og hed BL1.

Lampen blev således, gennem Churchill, et nationalsymbol som englænderne tog til sig, og Bestlites succes voksede markant i efterkrigsårene. Dengang som i dag, er BL1 stadig i produktion og er var med til at give Bauhaus stilen sit gennembrud i Storbritannien. Ligesom de senere Bestlite produktioner har været med til at fremme såvel Bauhaus stilen såvel som den moderne design bevægelse som Robert Dudley Best var en del af.
Fragt fra kr. 39,-
Hurtig levering
30 dages retur
Vi ombytter med et smil