Indretning af børneværelse

Her finder du altid det sidste nye til børneværelset. Alt det lækre tilbehør, puder, legetøj og møbler til de mindstes værelser. Få inspiration til indretning af børnenes værelser og hvordan du kommer igang. Vi har samlet et kæmpe udvalg af produkter til børneværelse med alle de mest populære tendenser inden for indretning af børneværelser. Uanset om du skal indrette et drengeværelse, pigeværelse eller babyværelse er der her på siden møbler, belysning og tilbehør til alle slags børneværelser. Gå på opdagelse i det store udvalg, og bliv inspireret af interiør fra kendte brands som Ferm Living, Hay og Sebra.

Hvordan indretter man bedst børneværelset?

Når man giver sig til at indrette børneværelset, så kan man let komme til at forhaste sig og forelske sig i liiidt for mange søde børneting. Her er det vigtigt at huske, at et børneværelse med plads - er et børneværelse, hvor børnenes fantasi kan få frit spil. Dermed ikke sagt at barnets værelse skal være tomt, (og det er der nok heller ingen risiko for, at det bliver) men det er en god ide, at efterlade godt med plads på gulvet når man tænker indretningen af børneværelset igennem. For at få tingene væk fra gulvet og give fantasien plads, så kan vi anbefale at anskaffe sig en eller flere rumdelere/reoler, som kan bruges både til at få tingene væk fra gulvet - men også hvis du har flere børn på det samme værelse.

Indretning af deleværelser til børn

Mange forældre vælger at lade børnene dele værelse især i de tidlige år, hvor børnene finder ekstra tryghed i at have sine søskende i nærheden. Et deleværelse sætter dog ofte ekstra krav til indretningen, især hvis børnene er af hvert sit køn. Her kan man forsøge, at "dele" værelset lidt op med forskellige friske farver på væggene, som danner zoner - alternativt kan man bruge en rumdeler til at give værelset forskellige kroge mv. Det kan også være en ide, at bruge stof til at lave "mure" i værelset, som gør, at børnene kan føle at de har deres helt eget sted der kan skabe ro. Men det er helt op til dig og dine børn ;)  

Børnemøbler i mange varianter

På siden findes et stort udvalg af børnemøbler, så dit barn kan få alle de gode møbler - bare i en passende størrelse. Du finder både sofa til børn, børneskriveborde med tilhørende børnestole, lænestole til børn og opbevaring til børneværelset i alle afskygninger. På ethvert børneværelse er opbevaring af legetøj nødvendig, så det kan pakkes væk, når det ikke er i brug. Når du skal indrette børneværelset med opbevaringsløsninger, kan du placere hylder højt, til de ting der ikke bruges så ofte, mens en skænk eller lille kommode på børneværelset, er god til det legetøj dit barn ofte har fingrene i. Der er også gode muligheder for tøj opbevaring på børneværelset med det store udvalg af små skabe, der vil passe perfekt ind i indretningen. 

Hyggelig belysning i et børneværelse

En vigtigt del af indretningen på børneværelset er belysning. For at skabe et tryg og godt rum til dit barn, har lamper på børneværelset en stor betydning. Børnelamper kan have mange udtryk og funktioner. En natlampe til børn kan enten vælges som en sød bordlampe eller en dekorativ væglampe. Fordelen ved væglamper til børn, er at de frigør nødvendig gulvplads, hvis rummet ikke er så stort, mens en bordlampe til børneværelset er god, hvis møblerne ofte omrokeres. På siden har vi selvfølgelig også loftlamper til børn, når der skal være god belysning til leg og kreativ udfoldelse. 

Pynt til børneværelset

Skab et kreativt børneværelse, med sødt, farverigt og spændende pynt, der her på siden findes i mange forskellige varianter. Vi har alt fra fine kurve, dekorative vægtæpper og søde figurer. Indretningen på dit barns værelse, må gerne matche resten af din bolig - og her finder du et stort udvalg af fine ting til børneværelset, der kan sikre en indretning som både du og dit barn vil elske!

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan indretter man et børneværelse?

Børneværelset skal indrettes, så der både er plads til leg, afslapning og lektielæsning. Med gode opbevaringsløsninger, er det nemt at holde børneværelset pænt og ryddeligt, så der er skabes god gulvplads. Da børneværelset skal rumme mange ting, kan være en god ide at gå efter multifunktionelle møbler, så pladsen i rummet udnyttes bedst muligt. Det kan eksempelvis være en seng med indbyggede skuffer.  

Hvad skal man bruge til et børneværelse?

Hvad man skal bruge til børneværelset, afhænger først og fremmest af barnets alder og interesser. De fleste børneværelset består dog af et hyggeligt og trygt soveområde, opbevaringsplads til tøj og legetøj, et legeområde hvor der er plads til en masse sjov og et lille skrivebord, som giver mulighed for lektielæsning og slippe fantasien løs med tegning, perleplader mm. 

Hvordan indretter man et lille børneværelse?

Det lille børneværelse skal først og fremmest kun indrettes med de møbler og det legetøj, som dit barn rent faktisk bruger, så der ikke er unødvendige ting der optager plads. Derudover kan det være en god ide, at bruge væghængte løsninger, til eksempelvis skrivebord og opbevaring. Det vil få værelset til at fremstå mere let, når der ikke står en masse møbler på gulvet. Brug lyse farver, og udnyt højden i rummet med for eksempel en køjeseng. 

Kan børn dele værelse?

Børn kan sagtens dele værelse, og det behøver ikke kun være fordi man ikke har plads. Deleværelser bruges også af mange der ellers har pladsen til to værelser. At dele værelse med sin søskende giver et endnu tættere bånd, og kan også gøre det mere trygt når børnene skal sove. Indret eventuelt værelset med en reol som skillevæg, så de stadig kan være lidt sig selv. Har i to børneværelser i huset, kan det ene bruges som soverum, mens det andet kan laves til et kreativt og sjovt aktivitets- eller legerum. 


Der er næsten ingen grænse for, hvor fantasifulde børneværelser kan være. Tværtimod, så er der ingen love når det kommer til indrette børneværelset.