Dekoration - Dekorationer er mere end du tro

Vi kender det alle sammen ALT for godt. Hjemmet trænger gevaldigt til en ny dekorering, men hvad er det lige, der skal til for at gøre det hele liiidt mere lækkert og indbydende - uden at hjemmet kommer til at ligne et showroom i IKEA?

I dette indlæg får du en stak input og ideer til at style dit hjem på nye, friske og unikke måder. Vi har fundet en række unikke, hyggelige og sjove måder at dekorere dit hjem, så du kan læne dig tilbage med en god kop ét eller andet i hånden og blive inspireret :-)

Advarsel: Før du læser videre, skal du vide, at denne artikel giver en umanerlig lyst til at flytte alt om derhjemme. Nu har vi sagt det.

Dekoration er ikke kun noget, man laver af blomster

Mange forbinder dekorationer med halvkedelige buketter og blomsterkranse (R.I.P. Mormor), men dekoration er meget mere end det. Hos Luxoliving bruger vi begrebet for alle former for indretning og “pyntning”.  

Når du skal dekorere et rum, en væg, en gave - you name it, så starter det hele med, at du skal tænke over, hvad du vil signalere med din dekoration. For alle dekorationer sender signaler. Så inden du kaster dig ud i gavebånd-geddon eller henter den store hammer for at vælte en væg, så skal du have en klar idé om, hvor dit projekt skal ende. 

Det er et stort problem for mange, at deres indretning peger i 100 forskellige retninger, netop fordi man ikke havde en overordnet plan fra starten af. 

Hvad DIN plan skal være, vil vi ikke blande os i. Men vi har samlet en nogle spændende bud på, hvordan du kan lege med dekoreringen af dit hjem herunder.

Dekorering af hjemmetDekorering af hjemmet

Dekorér din væg - en billedvæg

For at komme de store hvide vægge til livs, kan du dekorere en væg med et hav af billeder - og vi mener et hav,  du skal ikke være bage for at gå all in - tværtimod kan der sagtens være plads til lidt deko-ekstremisme. 

Dine gæster vil uden tvivl gå på opdagelse i dine vægdekorationer, og det giver altid anledning til gode snakke om kunst, gode minder og sjove stunder. Væggen på billedet er skabt med Pernille Folcarelli postkort, men du kan med fordel sammensætte din deko-væg af både købte illustrationer, selvskabte værker og billeder fra dit liv.

Flotte lågkrukkerFlotte lågkrukker

N.I.P.S.T.I.N.G - Brug det for Søren, og din egen skyld

The Devil is in the detail. Det er meget lidt i denne verden, der siger mere om hvem vi er, end de små ting vi omgiver os med. De små finurlige figurer, krukker, vaser, potter og nips som vi stiller omkring os - de fortæller hver deres historie om vores person. Derfor kan du også dekorere dine rum mere spændende (dette gælder for alle rum by the way) med masser af lækre nipsting. Du kan finde masser af lækre nipsting her på shoppen, men vi vil anbefale også at slå en smut forbi det lokale loppemarked. Kombinationen af nye- og klassiske nipsting (mødet mellem nyt og gammelt) giver en super god effekt når du dekorere stuen. F.eks. små lågkrukker som på billedet.

House Doctor tæpperHouse Doctor tæpper

Dekorér med tæpper

At dekorere med tæpper er en god ide af flere grunde. For det første er det med til at lave en god afveksling på de store gulvflader, som vi danskere ofte har. Det giver med andre ord en god variation i rummet. For det andet er det en god beskyttelse for gulvet ved døre, under sofabordet osv. hvor det beskytter gulvet mod ekstra slid og ridser. For det tredje så er tæpper med til at forbedre akustikken i rummet. Flere og flere hjem bygges med store klinkegulve, og disse gør intet godt for akustikken. Så hvis du har mange store og hårde flader i dine rum er tæpperne med til at bryde lyden når den kastes rundt på vægge, gulve og lofter. Tæpperne på billedet er fra House Doctor, hvis de ikke falder i din smag, kan du også se et større udvalg af tæpper her.

Lækker stol som dekorationLækker stol som dekoration

Brug en lækker stol som dekoration

Det kan lyde underligt, at dekorere med stole, men at lave en hyggekrog med en lækker stol, et godt tæppe og evt et lille bord - med et par gode bøger lige ved hånden, er med til at give rummet et afslappende og indbydende udtryk. Det fede ved at bruge en stol som dekoration er, at den også indbyder til at sætte hele verden i bero for en stund, smide benene op og nyde en god bog - bare lige én time eller to. Hvis du gerne vil signalere ro og fordybelse, så er et hyggeligt hjørne med en god stol og et varmt tæppe en oplagt mulighed. Stolen på billedet er fra Cane-Line og har en rigtig god komfort til dovne eftermiddage. Du kan finde et stort udvalg af stole fra kendte designere her. Hvis du leder efter en god “dase-stol” kan vi anbefale dig, at se nærmere på Nomad Chair fra We Do Wood eller Lille Petra fra Audo Copenhagen.

Dekorer med lysestagerDekorer med lysestager

Dekorér med lys

Når vi snakker om dekorationer, så kommer vi ikke udenom et af de ældste tricks i bogen - levende lys! Lys er lig stemning. Punktum. Så du skal vælge dine lyskilder og placeringen af dem efter den stemning, som du ønsker at skabe. Dette er børnelærdom for de fleste, men mange glemmer, at sterinlys også sender signaler, når de ikke er tændt. Derfor er det lige så vigtigt, hvordan du arrangere dine lys, som hvilke lys du vælger. Med andre ord er valget af lysestager mv. næsten lige vigtigt som selve lyset.  Så gør din indretning en tjeneste og tænk ekstra godt over hvilke stager, du placerer din lys i.