Ideer til haven

Ideer til havenIdeer til haven

De fleste der har en have kender problemet - det er svært at blive ved med at finde på nye ideer til haven. At få haven til at virke indbydende og moderne år efter år kan være en stor opgave. Derfor har vi samlet en stak gode tips til have inspiration her på siden, som du kan lade dig inspirere af. 

Her finder du alt i indretning til haven

Havemøbler der indbyder til samtaleHavemøbler der indbyder til samtale

Ideer til havemøbler der indbyder til samtale

Når du vælger dine havemøbler til din hyggekrog, så husk, at jo tættere I kan komme til at sidde sammen, jo hyggeligere bliver det når mørket falder på. I skal naturligvis ikke sidde knæene af hinanden, men kombiner gerne bænke, sækkestole og stole, så der er mulighed for at krybe sammen. 

Her kan du finde lækre havemøbler fra HAY

Et alternativ til de mere almindelige havemøbler, er loungemøbler, som, med deres bløde komfort, virkelig giver anledning til at blive på terrassen i timevis. Du kan se et par gode og lækre bud på genren herunder.

Ideer til hyggekroge i haven

Uanset om din have er stor som et stadion eller blot en lille plet bag dit hus, så er det fælles for alle haveejere, at vi gerne vil bruge haven til at være sammen i. Det er her vi får lidt luft og sol, samt nyder hinandens selskab sommeren igennem. Men det kan være svært at få lige netop de ideer til have indretningen, som fordrer samvær og hyggelige stunder. 

For at få din have til at virke indbydende, og som et oplagt sted at slå sig ned, så er det vigtigt at skabe nogle hjørner med den rette stemning. Derfor kan du med fordel udse dig ét eller flere kroge af din have, som du gerne vil have som “forsamlingssted”. Når du vælger din krog kan du med fordel overveje et par ting:

1. Vinden - find et sted med god læ, gerne op mod en hæk, mur eller stakit, så I kan sidde i ro og mag uden at blæse væk, uanset hvornår I sætter jer til rette.

2. Sol - Alt efter dit temperament, kan du udse dig en plads hvor der er sol det meste af dagen (sydvest). 
(Især hen under aften er det en fordel at solen holder jer lidt varme. Fordelen ved at vælge et solbeskinnet sted er, at solen i løbet af dagen opvarmer området. Når solen er gået ned, så  fortsætter fliser og mure med at afgive lidt varme hen ad aftenen. På den måde går der længere tid, inden I kommer til at fryse på de lyse sommeraftener.) 

3. Bevoksning - Hvis du ikke er fan af myg osv. så er det en god ide, at lave din hyggekrog i haven væk fra træer og evt. søer og vandhuller (hvis du har sådanne :)). Da det oftest er her hvor myg og lignende holder til.

Varme Ideer til haven

Der er intet så hyggeligt som bål. Bålets flammer kombineret med en god flaske rødvin og en lun stol er den perfekte opskrift på dybe samtaler og små-filosoferen til langt ud på natten. Derudover giver bålet god varme så det ikke er nattens kulde, der driver jer i seng. Hvis du bor i byen, eller ikke er fan af at dit tøj lugter som en pædagog på sommerlejr, så kan du også vælge en grill eller en terrassevarmer som også giver varme, men knap så meget røg fra sig.

Plaider og puder til havenPlaider og puder til haven

Plaider og puder til haven

Plaider er en anden og hyggelig måde at holde lidt på varmen. Det er så hyggeligt at krybe sammen under et par lune tæpper og med en god pude i ryggen er der ingen grund til ikke at fortsætte hyggen til langt ud på natten. Ligeledes indbyder plaider og puder i haven til at man sætter sig ned. Hvis man ikke husker at få plaiderne med ind, eller de har fået røglugt fra bålet, så kan langt de fleste plaider vaskes ved lave temperaturer i vaskemaskinen. 

Gode plaider til haven

Puder til haven

Lys til havenLys til haven

"Lyse" ideer til haven

Lys er lig med stemning. Uanset om du er i teatret, i stuen eller i din have, så er valget af belysning afgørende for hvilken stemning du og dine gæster får. Hvis du gerne vil gøre din have indbydende og hyggelig i dens indretning, så kan en dæmpet belysning være vejen frem. Her kan du igen lave små øer af lys rundt om i haven (hvis den er stod) ved hjælp af fakler, olielamper eller lanterner. Hvis din hyggekrog ligger på ad dit hus, kan du også vælge udendørslamper som kan dæmpes så du kun behøver én lyskilde uanset hvilken stemning du vil skabe. Hvis din have er lille, så kan en jævn belysning hele haven rundt, være med til at få den til at virke lidt større om aftenen. Hvis du gerne vil holde myg mv. på afstand er det en god ide at sætte et par myggelys i nogle af lanternerne. Disse lys har ofte også en god brandværdi. 

Lanterner

Mangler du stadig ideer til haven?

Hvis du fortsat er i vildrede med hvordan du skal indrette netop din have, så fortvivl ikke. Vi er altid klar til at hjælpe. Hvis du gerne vil have en snak om hvordan du kan gøre indretningen af din have mere personlig, eller på anden vis kvikke den lidt op, så kontakt vores kundeservice. Her sidder vores erfarne - og hyggeglade - medarbejdere klar til at tage en snak om ideer og have inspiration som kan gøre dine sommeraftener en tand hyggeligere. 

God sommer :)