Inspiration til haven

Hvis du søger inspiration til haven, så er du landet det rette sted. I denne artikel stiller vi skarpt på et par af de fedeste trends til haven i 2016 og kigger lidt på de overordnede tendenser indenfor haveindretning. 

Hvis du leder efter lækre produkter til haven kan du finde dem alle vores havemøbler her.

Minimalistisk have inspiration

Overordnet set går tendenserne både inde og ude i retning af Ludwig Mies van der Rohe velkendte princip: “Less is more”. Vi har længe set minimalistiske tendenser i indretningen indendørs, men også have indretningen kommer vi til at se de samme tendenser. Den minimalistiske stil har den fordel, at den lader naturen komme til sin ret. Derfor kan du med fordel tænke lette “anretninger” ind i din have indretning.

Tråd inspiration til haven

Helt “i tråd” med den minimalistiske tendens, der kommer til at præge de danske haver til sommer, ser vi et boom i møbler og hverdagsobjekter, som er skabt i.. gæt engang... tråd. 

Altså møbler, hylder, kurve og ophæng, som er skabt i metaltråd. For mange af os kan trådmøbler måske lugte lidt af 1960’erne, charterferie og grisefest, MEN med de nye bud på anvendelsen af metaltråd, som vi kommer til at se i 2016, så bliver disse konnotationer gjort til skamme. 

På mange måder er den et minimumskrav til hvad et bålfad skal indeholde for at kunne kaldes et bålfad, men samtidigt skubber den til den klassiske forståelse af et “fad”. Som du kan se på billedet herunder, er Boo bålfadet multifunktionelt, hvilket også giver anledning til at smile over det bagvedliggende snilde ved det minimalistiske design. 

De mange tråd-produkter til haven giver et let og luftigt indtryk af haveindretningen, og der er nogle rigtig spændende bud i denne genrer, som vi er ret sikre på, at der gør et stort indtog i de danske haver i 2016.

Retro inspiration til haven

En anden fremtrædende tendens for 2016 haven, bliver retro objekter såsom vandkander, der ligner gamle kaffekander og flyder-stole, som fører tankerne tilbage på kolonitiden. Der findes rigtig mange spændende retrobud til haven, som uden tvivl kommer til at blive meget populære i 2016. Flere af retro møblerne kunne også gøre sig godt indendørs til et stille hyggehjørne eller læsekrog.

Træmøbler

Selvom der er meget der peger i retning af rivival til trådmøbler, så er træ-havemøblerne ikke på tilbagetog. 

Tværtimod!

I 2016 kommer der nogle rigtig spændende bud på træmøbler til haven og blandt de mest populære ser vi det svenske brand Skargaarden som blandt andet har specialiseret sig i at skabe smukke kvalitetshavemøbler i træ. Her er æstetik og stilrene designs i centrum, og det er lykkedes fantastisk godt for det svenske brand. De lækre møbler kan eksempelvis tilføjes et lækkert skind eller en varm plaid, så hele sommernatten kan nydes udenfor i godt selskab.

Inspiration til haven

Uanset om du er til trådmøbler, retro-objekter eller svenske træmøbler, så er én ting helt sikkert. Den danske have byder på en æstetisk oplevelse hvor minimalistiske designs sætter haven i centrum og hiver selve haven ind på terrassen. 

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge, så er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice og få en snak om, hvilke havemøbler mv. som kunne interessere dig.