New Mags Aalto – Basic Art Series

DKK 129,00
Udsolgt
Varenummer:TA1090 New Mags Aalto – Basic Art Series
New Mags Aalto – Basic Art Series

Alvar Aalto (1898–1976) markerede et unikt modernistisk præg. Påvirket af både landskabet og den politiske uafhængighed i hans hjemland Finland, designede han varme, krumme, medfølende bygninger, helt adskilt fra de smarte, mekanistiske, geometriske design, der kendetegner meget moderne europæisk praksis.

Uanset om der er en kirke, en villa, en sauna eller et offentligt bibliotek, var Aaltos organiske strukturer tilbøjelige til at erstatte gips og stål med mursten og træ, ofte med bølgende, bølgelignende former, som også ville optræde i hans stol, glas og lampe designs. Aalto insisterede på detaljer og insisterede på menneskeheden i sit arbejde og sagde: ”Moderne arkitektur betyder ikke brug af umodne nye materialer; det vigtigste er at arbejde med materialer hen imod en mere menneskelig linje. ”

Mange af Aaltos offentlige bygninger som Säynätsalo rådhus, forelæsningsteatret ved Otaniemi tekniske universitet, Helsinki National Pensions Institute og Helsinki House of Culture kan ses som psykologiske såvel som fysiske vartegn ved genopbygningen af ​​Finland efter krigsherjelserne

Hardcover
Mål:
21 x 26 cm
Gratis levering
På ordrer over 499 kr. - ellers 29 kr.
30 dages retur
Vi ombytter med et smil